Docenten & Choreografen

2L8Y0087 copy
2L8Y9849 copy

Aletta

Urban Dance A Lifestyle!! My Lifestyle!!

Urban Dance is mijn leven want naast mijn gezin is dit mijn manier van leven. Het is niet alleen dansles geven, het is zoveel meer in mijn ogen. Je leert je dansers kennen, je praat met ze, lacht met ze, huilt met ze, deelt met ze en creëert met ze!
Ik probeer mijn leerlingen mee te geven dat het volgen van danslessen niet alleen bestaat uit het groeien in je manier van dansen en werken aan je lichamelijke conditie, maar dansen is een uitlaatklep, een beleving en een gevoel. Doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en samenwerken, loslaten en vasthouden, kracht en soepelheid, snel, heftig, maar ook tot rust komen.

Op mijn 4e ben ik begonnen met Klassiek Ballet, waarna ik Jazz en Streetdance lessen ben gaan volgen. Uiteraard ben je nooit uitgeleerd, daarom volg ik na mijn opleidingen en cursussen nog steeds geregeld lessen, workshops en cursussen in binnen- en buitenland. Ik geef danslessen vanaf mijn 18e en in augustus 2009 mocht ik de deuren openen van mijn eigen dansschool.

Op jonge leeftijd merkte ik al dat ik de wat krachtigere dansvormen leuker vond, stoerder en explosiever! Maar toen ik ouder werd kwam ik er al snel achter dat ik juist Modern en Klassiek heel erg mistte en ik was heel blij dat ik ook van deze dansstijlen heb mogen proeven.

Ik geef op dit moment les in verschillende dansstijlen en dit vind ik heerlijk! In iedere dansstijl rust een ander gevoel, een ander soort verhaal en een andere manier van bewegen.

2L8Y0029

San-Cera

Just do it!
Alles eruit halen wat er in zit! Energievol, krachtig en fun! Dat omschrijft perfect hoe mijn Urban Dance lessen eruit zien.
In mijn danslessen Modern neem ik je mee in nieuwe verhalen en zal ik je leren om je gevoel over te brengen in de dans.
Met mijn Showdance knalt de zelfverzekerdheid ervan af! De grote, krachtige en vrouwelijke bewegingen maken de dansen powerfull en sexy!

Dansen is entertainen! Dansen is even alles loslaten en even tijd voor jezelf nemen! Dansen is vrijheid!  Dansen is het beste wat mij ooit is overkomen!

Op 4 jarige leeftijd begon ik met het volgen van danslessen. Ik begon met Klassiek Ballet en stroomde later door naar Jazz Dance. Dit alles vond ik na al die jaren niet fel en energiek genoeg meer. Toen leerde ik Aletta Smit kennen, zij trainde een demo team en gaf Urban Dance lessen. Ik trainde mee en kwam er al snel achter dat dit was wat ik zocht. In deze snelle, krachtige en energievolle manier van dansen kon ik helemaal mezelf zijn. Niet veel later kreeg ik de kans om les te gaan geven en kon ik mijn passie en ervaringen overbrengen en delen met mijn leerlingen.

De jeugd is de toekomst. Al snel kwam ik erachter dat je meer teweeg kan brengen met dans dan alleen pasjes aanleren. Door dans en toewijding naar leerlingen toe zag ik al snel dat ze ook meer zelfvertrouwen  kregen en dat ze zichzelf op een positieve manier gingen ontwikkelen. Daar is mijn passie voor het lesgeven ontstaan. Of je nu danst omdat het je passie is of omdat je het een leuke hobby vindt, plezier moet altijd op de eerste plaats staan.
Ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken!

2L8Y9872

Kyara

Op mijn 13e ben ik begonnen met dansen bij de Urban Dance Studio. Na een jaar wilde ik meer dan maar één keer in de week dansen. Ik wilde meer leren, mezelf verbeteren en verder groeien en besloot daarom verschillende lessen in de week te gaan volgen. Van het één kwam het ander en een tijdje daarna mocht ik voor een proefperiode gaan dansen in één van de selectiegroepen.

Ik wilde graag van mijn passie mijn beroep maken en dat is gelukt, want na het afronden van de dansopleiding ben ik full time les gaan geven. Ik heb leren dansen in de stijl HipHop en deze stijl zal voor mij altijd op nummer 1 blijven staan, maar tijdens de opleiding heb ik kennis mogen maken met Moderne Dans, Klassiek Ballet en Jazz. Ik had nooit van mezelf verwacht dat ik me zou kunnen vinden in deze dansstijlen, maar ook in deze stijlen vind ik het heerlijk om les te krijgen en les in te geven.

Mijn dansstijl wil ik omschrijven als krachtig en dynamisch, maar ik vind het ook erg leuk om verschillende dansstijlen in mijn lessen te laten terugkomen zodat mijn leerlingen ook het een en ander leren van deze andere dansstijlen.

Als je met passie danst maakt het helemaal niet uit wat voor stijl je danst en  hoe lang of kort je danst. Dansers blijven leren en er komen steeds meer en nieuwe invloeden bij, dat is ook wat ik aan mijn leerlingen wil meegeven. Passie is het allerbelangrijkste en dat is waar wij voor staan, Urban Dance a Lifestyle!

14642048_1100096333422915_26131794970232637_n

Vera

Mijn naam is Vera Huisman en geboren in Velden. Ik ben op mijn 12e begonnen met dansen bij de Urban Dance Studio en heb in 2018 de opleiding Urban Dance Artist op het Rijnijssel College in Arnhem afgerond.

Ik ben mijzelf op dit moment aan het ontwikkelen als allround danseres, maar voornamelijk op het gebied van HipHop. Mijn lievelingsstijlen zijn Female, Waacking en Moderne dans.

Ik geef op dit moment een aantal lessen bij de Urban Dance Studio in mijn eigen stijl. Ik probeer de lessen zo gevarieerd mogelijk te maken en de dansers iedere week kennis te laten maken met een nieuwe dansstijl en choreografie. Ook geef ik selectiegroepen en de solo/duo lessen, hier kan ik echt mijn hart in leggen.

Ik wil graag zo veel mogelijk dansers kennis laten maken met mijn liefde en passie voor dans en ik hoop dat ik daarbij een grote inspiratiebron kan zijn!

Liefs, Vera

thumbnail_hfieqnfo-ewnfiweionf

Quincy

Yo mijn naam is Quincy.

Ik geef de Breakdance lessen bij de Urban Dance Studio.

Ik ben op mijn 16e in aanraking gekomen met de dans breakdance door mijn crew in Roermond genaamd Rawthentic crew. Hierdoor is deze dans mijn passie geworden. Na een korte tijd ben ik al snel begonnen met les te geven in Roermond. Maar vanaf dit jaar zullen jullie mij ook geregeld terug zien bij andere dansscholen zoals bij de Urban Dance Studio. Ik heb wel een belangrijke regel en dat is natuurlijk plezier hebben!!

Quincy

ed816445-9a70-4b69-ad55-5361e8b7ed87

Natascha

Natascha is sinds kort docent bij de Urban Dance Studio. Haar stijlen zijn feminine, hiphop en heels. Vanaf jongs af aan heeft Natascha al veel passie voor dans en muziek. Vanaf haar 6e jaar is zij danslessen gaan volgen. Op haar 13e begon ze al als uitvoerend danseres. Ze belande in een showgroep dat boekingen deed over het hele land. Zo had ze haar eerste klus binnen als showgirl in het circus.
Vanaf haar 15e is zij met veel plezier begonnen met het geven van zumba lessen aan volwassenen.
Gedurende de jaren werd haar al snel duidelijk dat hiphop echt iets voor haar was en heeft zich hier verder in gespecialiseerd.
Om zich verder te ontwikkelen in dans is ze begonnen aan de Urban dans artiesten opleiding in Arnhem en heeft ze het met veel succes afgerond.
Ernaast is ze nog steeds actief bezig als dansdocent en uitvoerend danseres. Momenteel geeft ze lessen binnen de veel verschillende stijlen in hiphop en is ze bezig met een wereldtour als achtergrond danseres van 2 Unlimited. Ze heeft op vele grote podia gestaan en werkt met merken zoals Nike. Haar doel is om met nog meer grote namen te mogen werken en andere te inspireren.

img-20200205-wa0016

Giotta

Sinds dat ze kon lopen werd er thuis ook al gedanst bij Giotta. Vanaf haar 5e begon zij al met het volgen van danslessen en op haar 18e mocht zij haar eerste eigen groepen les gaan geven.
Na een groot avontuur bij So You Think You Can Dance en het behalen van 3 prachtige live shows werd de passie voor het dansen alleen nog maar groter.
Zij heeft jarenlang samen met haar zus Anouk een eigen dansschool mogen hebben, genaamd Dansa welke zich vooral richtte op het gebied van danslessen verzorgen, maar ook werkten zij veel samen met instellingen en gemeenten om workshops op scholen te geven.

Naast haar passie voor dans heeft zij ook een mooie dj carrière op weten te zetten en hiervoor over de hele wereld mogen reizen. Naast dat Giotta en Aletta al goede vriendinnen waren vanaf de middelbare school, was dit ook het moment dat zij echt samen mochten gaan werken. Dansers van de Urban Dance Studio dansten samen met dansers van Dansa op grote podia als Giotta moest draaien.

Aangezien Giotta het steeds drukker kreeg met haar dj carrière naast haar reguliere werk werd het steeds pittiger om de dansschool draaiende te houden en heeft zij samen met Aletta besloten om de danslessen van Dansa onder te brengen bij de Urban Dance Studio.

Giotta geeft een aantal lessen in de stijlen modern/jazz, hiphop en female.