Dansstijlen voor Workshops

Urban Dance
Bij Urban Dance zijn veel bewegingen herkenbaar van tv, videoclips en theatershows. Deze dansstijl is ontstaan zoals het woord zelf al zegt, op straat met ieder zijn eigen stijl.
In de Urban Dance lessen worden zoveel mogelijk verschillende stijlen geïntroduceerd, zoals HipHop, NewStyle, Lockin’, Poppin’, basis Breakdance, Dancehall, Raggamuffin en Showdance.

HipHop Contemporary
Deze dansvorm houdt veel rekening met de natuurlijke bewegingen van het lichaam. Modern meets HipHop.
Er wordt veel gebruik gemaakt van de teksten en de flow van de muziek. Mooie grote bewegingen worden gecombineerd met de snelle en strakke passen van de HipHop.
Een must voor iedereen die in hart en lichaam van dansen houdt!!

Modern
Kenmerkend voor moderne dans is bewust een relatie te leggen tussen de vorm van de beweging en de uitvoering ervan. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan de expressie en emotie van het dansen. De moderne dans kent een grote verscheidenheid aan technieken, die voortkomt uit een specifieke visie op de relatie tussen innerlijke ervaring, beweging, tijd en ruimte.

HipHop Lyrical/New Style
Bij deze dansvorm worden veel strakke danspassen gecombineerd met een lekkere flow. De choreografie gaat tamelijk snel en is niet eenvoudig. Een zekere danservaring is wel van belang. Veel muziekartiesten maken gebruik van deze dansstijl, zoals Justin Timberlake, Usher en Chris Brown. Bij HipHop Lyrical worden er choreografieën gemaakt op de teksten van de muziek. Er wordt gewerkt met emotie en het uitbeelden van de betekenis van de muziekteksten.

Breakdance
Lenigheid, kracht, doorzettingsvermogen en conditie, dit zijn de vier elementen van Breakdance!
Breakdance is één van de zwaarste vormen van Urban Dance. Je leert op een goede en duidelijke manier stap voor stap de elementen uit deze acrobatische dansvorm. Kom, leer en verwonder de resultaten!!

Urban Dance WorkshopClass
In deze les leer je door middel van een choreografie iedere aantal lessen een andere dansstijl. Zo maak je kennis met de gevarieerde dansstijlen uit de Urban Dance Scène.

Dancehall/Twerk
Een energierijke dansles! In de dancehall les wordt gebruik gemaakt van uptempo muziek waarbij ook salsa en raggamuffin in terugkomen. Deze dansstijl wordt voornamelijk door meiden en vrouwen beoefent en is op dit moment veel te zien in de nieuwste videoclips. De bewegingen zijn heel soepel en worden benadrukt met de heupen, borst en knieën. Er wordt vaak gebruik gemaakt van de nieuwste muziekinvloeden van Sean Paul en Major Lazer. Je leert je lichaam op een hele andere manier te gebruiken, dan bij HipHop of Streetdance.

Old Skool/HipHop
Deze stijl is bekend van veel oudere videoclips en is wat ruwer en groter dan de “standaard” streetdance bewegingen. Er wordt gebruik gemaakt van een aantal standaard oldskool “moves” en “top rocks” beter bekend in de BreakDance scene.
Ook de muziek is iets ruiger, er wordt vooral op muziek gedanst uit de jaren ’80 en ’90.

House Dance
Een zeer snelle dansstijl waar vooral veel voetenwerk wordt verricht. De muziek die gebruikt wordt is zeer snel en heeft een duidelijke bas. Deze stijl is ontstaan in de jaren ’80 en is in de loop van de tijd erg uitgebreid. Sinds de laatste jaren is deze dansstijl weer erg populair aan het worden.

Dance Workout
Een intensieve dans workout les welke bestaat uit verschillende Urban Dance dansstijlen, waaronder HipHop, House, Afro Dance en Dancehall.
De les bestaat uit een pittige warming up met stretch- en kracht oefeningen, een tussenblok met verschillende korte Urban Dance choreo’s en de les wordt afgesloten met een rustige cooling down.
Tijdens deze les werk je dus zowel aan je conditie als aan de opbouw van je spiermassa en je blijft de gehele les in Dance modus!

Staat de dansstijl die je zoekt er niet bij? Kijk dan eens bij Workshops en stuur een email of vul het contactformulier in. Bij voldoende vraag hebben wij altijd de mogelijkheid om nieuwe lessen in te plannen.